Der er, forståeligt nok, madspild i ethvert køkken, uanset om det er skrælninger og afskæringer eller ubrugt ekstraudstyr. Spildt mad betyder motatos spildte penge og i tilfælde af udløbne madrester, et potentielt rod med lugte. Uanset hvad er spildt mad ugunstigt.

Frugt- og grøntsagsskaller og -frø er fyldt med fibre og næringsstoffer, så det er kontraproduktivt at fjerne dem fra vores kost. Der er mange ketchup retter, der kræver, at man skræller frugten eller grøntsagerne for at få en bestemt ønsket tekstur, men i nogle tilfælde kan du undgå det. For eksempel, når du laver tomatsauce, kan en kvalitetsmikser blender gøre skind og frø flydende, hvilket skaber en glat og tyk sund sauce. Når du laver syltetøj og syltetøj, hvor frugten skal skrælles, kan du overveje at bruge en blender til at forarbejde frugten til en glat pasta og gemme de sunde næringsstoffer.

Vi har en damppresser til fremstilling af vin, gelé eller sirup og bruger den tiloversblevne frugtkød til at lave frugtlæder. Vores hunde er helt vilde med brombær- og æblelæder, og vi bruger det til træning i stedet for dyre hundegodbidder.

Juicing er et andet eksempel, hvor der produceres affald (i dette tilfælde pulp). Den resterende pulp er enten komposterbar eller kan fodres til kyllinger; hvis du har disse muligheder, skal du helt sikkert bruge dem. Ellers kan frugtkødet dehydreres og blandes til et pulver. Opbevar i en lukket krukke i skabet, som du ville gøre til krydderier og krydderurter. Frugtpulveret kan derefter bruges i smoothies eller salatdressinger.

At eje en kompakt fødevaredehydrator er også praktisk til behandling af havehøst. Faktisk kan enhver med et køkken drage fordel af at eje et, da det er så nemt at dehydrere eventuelle rester af kogte grøntsager eller frugter. Forskellige veggiepulvere kan kombineres for at lave smagfulde tilføjelser til supper, gryderetter, gryderetter og mere. Dehydreret tomat- eller grøn peberpulver hjælper med at tykne enchilada- og tomatsaucer. Tilføj til hjemmelavet pasta og tortilla-indpakning eller drys en blanding af frugt- og grøntsagspulvere på din hunds mad for yderligere ernæring. Tidligere dehydrerede vi rester, supper og endda refried bønner til backpacking.

Bliv kreativ; du ved aldrig, hvornår disse pulveriserede fødevarer kan komme til nytte. Vi lavede en omgang kyllinglasagne for nylig og fryser flere portioner ned til senere. Ved første forsøg med den opskrift fandt vi ud af, at den var ret vandig. Så da vi tog det næste frosne måltid med kyllinglasagne ud, besluttede vi, at løsningen var at lægge et lag tomatpulver i bunden af gryderetten, inden vi lagde den stadig frosne lasagne ovenpå – hvilket resulterede i en tyk tomatsauce bunden efter den var bagt.