Kriminaldrama, privatetterforskere, gumshoes, P.I, skygger, røyk, Femme Fatale, dette er stoffet i Hollywoods Film Noir.

Jeg har alltid elsket filmene motatos fra 1940- og 1950-tallet. Noe med den mørke og elendige verdenen disse filmene skapte er fortsatt veldig attraktivt for meg. Så i dag bestemte jeg meg for å prøve å gjenskape noen av elementene i Film Noir i mitt eget arbeid. En god venn og kollega av meg kommer snart tilbake til USA fra Kina, og derfor ba jeg ham om å være min modell for en siste gang.

Først må jeg si hvor viktig en god ketchup modell kan være for å forbedre sjansene dine for å få det ønskede resultatet. Steven er ikke bare svært fotogen, men han er også en veldig kreativ person som kommer gjennom i bildene.

Film Noir, har mange elementer, men skygger og høykontrast monokrom er nok det som er lettest å kjenne igjen, så dette var de to tingene jeg bestemte meg for å konsentrere meg om. Røyk hadde vært fint, men siden studioet mitt også er leiligheten min, ville ikke min kone vært fornøyd med et rom fullt av sigaretter eller falsk røyk.

Mitt hjemmestudio som ikke har en ideell form og størrelse, 15 fot X 12 fot på den bredeste delen, med en 8 fot takhøyde og to motstående vegger som er vinklet mot hverandre og blir noe smalere ytterst.

I studio har jeg en JinBei Spark 400 studio strobe
120 cm åttekantet softbox
To bærbare blitser, en Nikon SB-700 og en Yongnuo 460 II
En 70 cm firkantet softbox med eggekassegitter
To trådløse Yongnuo RF-602N triggere
En 80 cm gull/sølv rund reflektor og en håndholdt 80 cm trekantet diffuser
Et bakgrunnsstativ som er 3M bredt og 2,5M høyt
Diverse lysstativer mm
Vanlig hvit maling på veggene

Ved å bruke et bistrobord og en stol fra balkongen min som rekvisitter, trengte jeg å finne en måte å lage noen fine og harde skygger i studioet mitt. Jeg brukte ikke eggkassenettet på min andre softbox, så jeg hengte den relativt lavt til bakken og satte Yongnuo 460 II-blitsen på et lite Slik-stativ omtrent 2 fot bak gitteret. Blitsen hadde diffuserpanelet senket for å spre lyset, og jeg satte den på 1/4 kraft, med en RF-602N for å utløse den. JinBei ble plassert på motivets venstre side i en avstand på omtrent 8 fot og satt til 1/16 effekt ved å bruke den andre RF-602N som en utløser. Til slutt ble SB-700 satt som en slave i manuell modus på 1/8 kraft og avfyrt gjennom en snoot med et rutenett for å fremheve skuespillernes ansikt.

Etter å ha fullført fotograferingen ble det gjort litt etterproduksjonsarbeid i Photoshop for å forbedre noen av skyggene og kontrasten ytterligere. Det er ingen rett eller gal måte å gjøre dette på, det er kun en kunstnerisk følelse når du ser på bildene. Ikke noe veldig komplisert, bare å justere kontrasten, nivåene og klarheten i bildet for å få det utseendet jeg ønsket.